OKTATÁS

Tanf_Werk2_053_2.jpg

Az egyre növekvő igény miatt 2013-tól eleinte csoportos, mára már kizárólag egyéni képzéseken, szakmai féltés nélkül adom át ismereteimet a fotózás iránt érdeklődőknek. 

A tanfolyamhoz semmilyen előzetes tudás vagy felkészültség nem szükséges: ha kell, akár teljesen az alapoktól indulunk.  Teljesen személyre szabottan, saját igényeidnek és tanulási tempódnak megfelelően haladunk a tananyaggal.

Az elméleti órákat egy otthonos miskolci café  tárgyalóhelyiségben tartom, ahol a gondos munkával összeállított digitális tananyag mellett a világ garantáltan legjobb kávéi segítenek majd a hatékony tanulásban. 

Hallgass meg egy rövid rádióinterjút az oktatás kezdeteiről, további terveimről:

OzoneFm - Interju Kertesz Kornel

MODULOK

4x120p / 3x160p

ELMÉLETI + GYAKORLATI

KOMPLEX ALAPKÉPZÉS

Az alapvető fogalmak, ismeretek elsajátításán túl a tanultak segítségével azon leszünk, hogy megismerd és tudatosan használd fényképezőgéped minden beállítási lehetőségét, megismerkedj a kezelőszervekkel, objektíve(i)ddel, és a legszükségesebb fotográfiai kiegészítőkkel. Ez a néhány óra adja majd minden további, opcionális képzés alapját.  

 

Főbb témakörök:

 • a képalkotás folyamata

 • exponálás, helyes expozíció

 • rekesz, záridő, ISO beállítások

 • fehéregyensúly

 • fénymérés

 • programmódok

 • manuális üzemmódok

 • optikai alapok

 • gyújtótávolság, látószögek

 • élességállítás

A frissen szerzett ismeretet 15 tematikus feladaton keresztül ültetjük át a gyakorlatba. Az eddigi visszajelzések alapján leginkább ezek segítenek megérteni, majd a későbbiek folyamán alkalmazni az itt szerzett tudásod. 

a képzés díja 195e Ft

2x120p

PORTRÉFOTÓZÁS

A fotózás legösszetettebb és legtöbb érzéket kívánó vállfaja a portréfotózás, épp ezért külön fejezetet érdemel. Mi tesz erőteljessé egy portrét? Miként fotózunk alkatot, arckaraktert figyelembe véve? A helyes képkivágások, portrékompozíciók elsajátítása után modellünk segítségével nézzük meg, miként alkalmazzuk ezeket a gyakorlatban, s hogy mik a helyes instruálás ismérvei.

a képzés díja 135e Ft

120p

PLUSZ ALKALMAK

Ha úgy érzed, még alaposabban szeretnéd elsajátítani az alapképzés valamely témakörét, vagy csak kontroll alatt szeretnél ismételni, gyakorolni, lehetőséged van plusz alkalmakkal ráerősíteni az addig tanultakra. Egy plusz alkalom 120p, minden további alkalom díjazását egyéni megállapodás alapján kalkuláljuk. 

a képzés díja 45e Ft

2x120p

VAKUHASZNÁLAT

Nem hiába kezelem önálló egységként a vakuk használatát sem: ha úgy érzed, teljesen magabiztosan fotózol, és minden technikai alap a kezedben van, a vaku felcsapása  így is tartogat majd meglepetéseket. Célom a rendszervakuk, studiovakuk tudatos  és legfőképp ízléses használata a képalkotásban. A képzés alatt nagy szerepet kap az egy- és több pontos külső vakus világítástechnika is.

a képzés díja 135e Ft

2x120p

KÉPKOMPOZÍCIÓ

Egy jó kép elkészítésének alapfeltétele, hogy tisztában legyünk a technikai alapokkal és gépünk minden beállítási lehetőségével.  A fotográfia valódi ízét viszont a tudatos képszerkesztés, a gondos képkomponálás adja meg. Ettől válik egy kép valóban egyedivé. A kompozíciós képzés intenzíven foglalja össze a képszerkesztési alapvetéseket, aminek segítségével a fotó harmonikussá, egyedi stílusunknak köszönhetően felismerhetővé válik. 

a képzés díja 115e Ft

3x180p

DIGITÁLIS UTÓMUNKA

A kész kép a legtöbb esetben nem ölt végleges formát az exponálás pillanatában: ezen alkalmakon a legkézenfekvőbb képszerkesztő programok használatának alapjait sajátítjuk el. Az Adobe Lightroom segítségével lépésről lépésre alakítunk nyers képet kidolgozott fotóvá, majd az Adobe Photoshop használatával a retusálási, bőrkorrekciós és egyéb hasznos lehetőségeket vizsgálunk rétegek, rétegmódok bevonásával. 

a képzés díja 225e Ft

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • LinkedIn

© 2020 KERTESZKORNEL |  ALL RIGHTS RESERVED